Recepten Taarten

Slagroomgebakjes

18 augustus 2016
Lekkere taart recepten

Ik vind heel veel gebak lekker, eigenlijk vind ik alle gebak lekker maar er is iets met een simpele slagroomtaart wat extra lekker is. Lekker luchtige cake, heerlijk zoete room en een fris accentje met wat jam of lemon curd, daar mag je midden in de nacht voor wakker maken.

Hier volgt een heerlijk basis recept voor een luchtige biscuit en gele room maar het leuke van slagroomtaart is dat je hem kan vullen en versieren zoals je zelf wilt.

Ingrediënten:

  4 grote eieren
  100 gram basterdsuiker
  75 gram bloem
  25 gram maïzena

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175C, vet een springvorm in van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Zeef de bloem en maizena samen. Mix in een grote kom de eieren en de suiker luchtig. Dit duurt ongeveer 10 minuten met een handmixer. Het mengsel moet minstens in volume verdubbelen en stevig worden. Een goede manier om te testen of het stevig genoeg is, is door een figuurtje te maken met de mix, als dat er boven op blijft liggen en niet meteen samenvloeit is het goed. Roer vervolgens in 3 keer voorzichtig de bloem erdoor met een ijzeren garde. Voorzichtig want anders sla je de lucht eruit maar wel grondig want de bloem heeft de neiging om verpakt in een beslag bubbel naar beneden te zakken. Schenk het beslag in de springvorm en bak 35-40 minuten totdat een prikker er schoon uitkomt en de taart heel licht terugveert als je er met een vinger op drukt. Snijdt de taart 1 of 2 keer door afhankelijk van hoeveel laagjes je wil en leef je uit. Laagje jam, lemon curd of nutella. Vul hem met slagroom, gele room, botercrème. Versier met vers fruit, heel veel slagroom, amandelschaafsel op de randjes of hagelslag, de mogelijkheden zijn oneindig!

Ingredienten voor gele room:

  500 ml volle melk
  2 a 3 eidooiers (40-50 gram totaal)
  100 gram suiker
  45 gram maizena
  merg van 1/2 vanillestokje

Bereiding:

Meng in een kommetje 50 ml van de melk met 50 gram suiker en de maizena door elkaar tot een glad papje. Roer vervolgens de eidooiers er doorheen. Breng de rest van de melk en de suiker met het merg van het vanillestokje aan de kook. Zet het vuur laag als de melk kookt, roer een paar lepels van de hete melk door het maizenapapje en giet de inhoud van het kommetje al roerend bij de melk. Breng aan de kook en blijf roeren en laat enkele minuten door koken. Laat vervolgens helemaal afkoelen voor je het verder verwerkt. Dit gaat het snelste door het op een schaal uit te gieten, dek af met vershoudfolie om te voorkomen dat er een vel vormt.

Klop de room los en glad met een mixer voor je hem gaat gebruiken. Meng eventueel met wat stijfgeklopte slagroom om het wat luchtiger te maken, dit heet dan zwitserse room.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply