Bakken Gebak Recepten Taarten

Best wel gezond bananenbrood

31 augustus 2016

Niet alles wat ik bak staat stijf van de suiker, anders zou ik niet meer door de deur passen. Maar af en toe heb ik wel zin in iets lekkers zonder dat ik me schuldig hoef te voelen. Dit bananenbrood is daar perfect voor. Zoet door de bananen, werkt perfect met zowel amandelmeel als gewoon bloem of volkorenmeel, bevat nauwelijks vet en is dus best wel gezond te noemen.
Het basisrecept wat je overal op internet vind gaat uit van 3 bananen, 3 eieren en 150 gram meel. Dit is een variant met 2 bananen want meer had ik er niet. Wil je dus echt op de mega gezonde toer, neem dan 3 bananen en laat de suiker en boter weg. Ik vries overrijpe bananen graag in, ze worden dan helemaal zacht en je kunt ze zo uit hun velletje knijpen.

Ingredienten voor 1 banenenbrood

  2 rijpe bananen, gepureerd
  3 eieren
  150 gram amandelmeel
  2 eetlepels bruine basterdsuiker
  3 eetlepels gesmolten boter
  2 theelepels bakpoeder
  snufje kaneel
  amandelschaafsel (optioneel)
  cakeblik van 23 cm

Verwarm de oven voor 175 C. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop in een kom de bananen en eieren luchtig in 2 minuten. Mix dan de suiker, boter en kaneel erdoor en mix nog 1 minuut. Meng dan de amandelmeel en bakpoeder erdoor tot het net gemengd is. Schenk het beslag in de cakevorm en bestrooi de bovenkant met nog een beetje bruine suiker en amandelschaafsel. Bak het bananenbrood in 35-40 minuten gaar of tot een prikker er schoon uitkomt.

Dit recept is uitermate geschikt om mee te varieren en ik heb ook versies gemaakt met stukjes chocola en pecannoten. Ook walnoten of hazelnoten zijn heel erg lekker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply