Algemeen Diner Hoofdgerecht Lunch Soep

Pompoensoep

3 september 2016

We hebben dit weekend een paar dagen een`heel klein voorproefje van de herfst voordat komende week naar het schijnt de zomer volle kracht terug keert. En daarom eten we vandaag pompoensoep, aardappelpuree, gehaktballen en rode kool. Lekker stevige pre-winter kost. En ik heb ook nog brownies gebakkken!

Hier het recept voor de pompoensoep, helemaal niet ingewikkeld, de oven doet lekker al het werk. Wees voorzichtig met het slachten van de pompoen, ze zijn keihard dus pas op dat je mes niet wegglijdt.

Ingrediënten voor zeker 4 flinke kommen

  1 medium grote biologische pompoen
  5 dikke teentjes knoflook
  1 takje rozemarijn
  gedroogde chilivlokken
  1 liter kippenbouillon (of groente voor de vegetarische versie)
  staafmixer

20160903_145839   20160903_163211

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de uiteinden van de pompoen en snij hem dan doormidden. Schep met een lepel de zaden eruit en snij hem dan in plakken. Leg de pompoen in een ovenschaal en leg de knoflookteentjes er tussen. Besprenkel de pompoen met olijfolie. Hak de rozemarijn fijn en bestrooi de pompoen met een theelepel rozemarijn en chilivlokken naar smaak. Rooster de pompoen 45 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.
Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Als de pompoen gaar is vis je de knoflookteentjes eruit en kan de pompoen bij de bouillon. Breng aan de kook. Knijp 3 teentjes knoflook uit hun velletje en doe bij de soep. Laat nog een paar minuten doorkoken en haal dan de pan van het vuur. Pureer de soep met de staafmixer, proef en voeg eventueel meer knoflookteentjes toe.
Als de soep te dik is kan je hem beetje bij beetje met water tot de gewenste dikte maken. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Serveer met een lekkere dikke plak vers brood met gezouten boter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply