Algemeen Hoofdgerecht Recepten

Gevulde courgettes

9 september 2016

Deze week is het nog stralend heerlijk warm zomerweer. Daarom nog 1 lekker zomers receptje. Courgettes zijn nu volop verkrijgbaar dus dit is het perfecte recept om nog even die vakantie-vibe terug te halen. Heerlijke mediterrane smaken om met een glaasje wijn van te genieten en terug te denken aan die heerlijke vakantie. Of misschien mag je nog wel op vakantie en heb je de hele zomer stug doorgewerkt (ik weet hoe je je voelt) en dan is dit het perfecte gerecht om alvast in de vakantiestemming te komen. Het kost even wat tijd maar is zeker de moeite waard!

Ingrediënten voor 2 personen

  4 bolcourgettes, of 2 gewone
  150 gram witte rijst
  100 gram rauwe garnalen, gepeld
  12 cherrytomaatjes
  1 grote ui
  2 teentjes knoflook
  1 rode peper
  50 gram feta
  200 ml groentebouillon
  scheutje anijslikeur (bijv ouzo of isolabella sambuca)
  handjevol peterselie, fijngesneden
  sap en rasp van een halve citroen
  1 el geroosterd amandelschaafsel, optioneel
  olijfolie, peper en zout
  ovenschaal

Breng een pan water met een flinke snuf zout aan de kook en kook de rijst volgens de instructies beetgaar. Terwijl de rijst kookt maak je de vulling klaar.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn. Hak de rode peper fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten en pitjes om hem minder pittig te maken. Hak de garnalen grof en snij de cherrytomaatjes doormidden. Snij de bovenkantjes van de courgettes en hol ze uit met een lepel, de zaadlijsten worden niet gebruikt. Wiebelt je courgette nou alle kanten op snij dan een dun plakje van de onderkant om hem recht te maken.
Verhit in een hapjespan een scheut olijfolie en fruit de ui, knoflook en peper zacht. Voeg dan de garnalen toe en bak ze mee tot ze net roze verkleuren en doe de cherrytomaatjes erbij. Bak het geheel een minuut of 2 tot de cherrytomaatjes zacht zijn, blus af met een scheutje anijslikeur.
Roer de rijst, peterselie, feta en citroenrasp erdoor en verwarm deze even mee. Proef goed en breng op smaak met citroensap en eventueel extra zout en peper. Schep de vulling in de courgettes, plaats de kapjes terug en zet ze in de ovenschaal. Giet de bouillon erbij en bak ze in de oven gaar in 30-35 minuten. Waarschijnlijk hou je vulling over, hou deze warm in de pan. Als de courgettes gaar zijn serveer je ze met extra vulling, bestrooi met amandelschaafsel en geniet!
20160531_172650

Het is afhankelijk van welke anijslikeur je gebruikt of je citroensap nodig hebt of niet, ik heb Isolabella Sambuca gebruikt en die is wat zoeter. Je kan hem natuurlijk ook weglaten als je er niet van houdt of voor kinderen kookt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply