Algemeen Hoofdgerecht Recepten

Pasta met romige worst

14 september 2016

Ik heb een voorliefde voor roomsauzen, voor mij zijn gerechten met room het ultieme comfortfood. Er is iets zo geruststellends aan een bord vol stevige kost waar ik heel erg blij van word. Dit gerecht is perfect voor een drukke dag want het is binnen een half uurtje klaar en dan kan je heerlijk op de bank ploffen met je bord op schoot. Meer dan een lepel heb je niet nodig om hier van te genieten. Of je kan natuurlijk netjes aan tafel gaan zitten en met mes en vork eten zoals echte volwassenen dat doen, wat dat betreft ben ik ernstig in mijn studententijd blijven hangen…

Dit recept is geïnspireerd op een aantal ideeën die ik elders was tegen gekomen en die ik al kokende in één pan bij elkaar heb gegooid. Daar is dit recept uitgerold en ik kan dit elke week wel eten. Ik vind het een heerlijke combinatie van zout, romig en zoet. Voeg wat chilivlokken toe voor een beetje extra pit. En als je creme fraiche light gebruikt is het zelfs bijna gezond te noemen!

Ingredienten voor 4 personen

  4 varkensworstjes zonder vel
  400 gram kastanjechampignons
  400 gram diepvries doperwten
  1 ui
  2 teentjes knoflook
  300-400 gram pasta (grote eters nemen 100 gram per persoon)
  200 gram creme fraiche
  olijfolie, peper en zout

20160614_182115   20160614_184330

Snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui tot hij zacht is, voeg de champignons en knoflook toe en bak tot de champignons geslonken zijn. Voeg dan de worstjes toe en rul als gehakt. Doe de doperwten erbij en verwarm tot ze ontdooit en goed warm zijn. Roer als laatste de creme fraiche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de pasta apart zodat iedereen zelf de ratio tussen pasta en saus kan bepalen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply