Algemeen Ballymaloe Cookery School

Sprakeloos…

22 september 2016

Nou nou, poeh poeh. Ik weet niet waar ik moet beginnen. De eerste 3 dagen zijn voorbij gevlogen! Laat ik bij het begin beginnen.
Zondagmiddag aangekomen samen met mijn lief, kopje thee gedronken met de huisoma, al wat mensen leren kennen en toen naar mijn huisje. Aangenaam verrast door het feit dat ik mijn eigen slaapkamer heb met zelfs mijn eigen badkamer! Ik had aangegeven dat ik wel wilde delen om de kosten wat te drukken dus dit had ik absoluut niet verwacht.
3 Geweldig leuke huisgenoten ook, we hebben allemaal dezelfde leeftijd en 2 hebben net als ik ook hun baan opgezegd om hun droom na te jagen. Meer dan de helft van alle studenten is hier om een carrière switch te maken dus dat is al meteen een instant connectie.

Vandaag was de dag dat we eindelijk echt zelf aan het koken mochten. Na maandag de hele boerderij over te zijn geweest, een demo middag vol basistechnieken. Dinsdagochtend was meer gezamelijk koken en de weg in de keuken vinden. Vanochtend hebben we gekookt wat gister in de demo was voor gedaan.
Ik heb brood gemaakt, romige uiensoep en een apppel-zwarte bessen compote.
Gelukkig ging het allemaal heel goed, na wat kleine zenuwen in de ochtend kreeg ik de slag weer te pakken en al mijn gerechten zijn goed gelukt. Wat kleine verbeterpuntjes en dat is precies waar ik hier voor ben.

Het is moeilijk uit te leggen wat deze plek met me doet maar er is gewoon iets magisch aan. De boerderij en tuinen zijn werkelijk prachtig, net als de hele grote kas. Zoveel variatie aan groente, fruit en kruiden heb ik nog nooit bij elkaar gezien. De docenten zijn ook erg indrukwekkend. Zoveel kennis en passie dat het gewoon intimiderend is. Vandaag hadden we les van een chef die de meest simpele maar verschrikkelijk lekkere salades en pastagerechten zo uit zijn mouw schudde.

De eerste week is het heftigst zeggen ze, gevolgd door een dip in week 5 en week 11 ongeveer. Het wordt al iets makkelijker, de zee aan informatie is aan het kalmeren en de zenuwen zijn verdwenen. Het belangrijkste dat ik moet onthouden is dat ik hier ben voor mezelf. Het is heel schools met heel veel regels en vinkjes en beoordelingen voor alles en het is makkelijk om me daar heel druk om te gaan maken maar daar gaat het niet om, ik wil zoveel mogelijk leren en mezelf verbeteren in geïnspireerd worden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply