Bakken Ballymaloe Cookery School

Nieuwe ronde, nieuwe kunsten

9 oktober 2016

Allemachtig wat gaat de tijd snel! Alweer 2 weken voorbij, alweer een enorme stapel nieuwe recepten en nieuwe technieken geleerd. Onder andere maar lang niet alles: hoe kook je krab en maak je het vervolgens schoon, hoe fileer je vis, hoe been je een kip uit, het beginsel van een lam uitbenen, hoe maak je zelf kaas. Brood bakken, nog meer korstdeeg maken, kruidenpasta’s maken, ijs maken en nog veel meer!
Het ging niet allemaal even soepel deze week maar gelukkig was het eind resultaat altijd meer dan lekker ook al was het misschien niet perfect in elkaar gezet. Maar smaak is het belangrijkste en zolang mijn docenten oh wat lekker! blijven roepen ben ik tevreden.

20160919_111725

Helaas ben ik, en met mij de halve school, snipsnotterverkouden dus dat drukt de pret wel iets. Maar niks wat een avondje in de pub niet op kan lossen. Hoewel ik het dit weekend toch maar wel even rustig aan doe. Vorige week zaterdag de hele dag op de boerenmarkt meegeholpen en 6 drukke dagen is wel genoeg.
De markt was erg leuk om te doen, een van de docenten van Ballymaloe doet dit jaren samen met haar man en ze verkopen zo ongeveer alles. Als het maar van de boerderij of uit de keuken van Ballymaloe komt. Verse groente, fruit, kruiden en brood. Heerlijke vers gebakken koekjes en cake. Sauzen, jam, wilde eend. Je kan het zo gek niet bedenken of we hadden het wel.
De markt zelf was klein maar wel van alle markten thuis (ha!) Van vis tot heel, heel, heel erg lekkere biologische

De tijs gaat zo ontzettend snel, het is bijna niet bij te houden. Gecombineere met heel langzaam internet valt het bloggen nog niet mee, het duurt een hele avond voor ik foto’s heb gedownload en voor dat zover is lig ik alweer in mijn bed!
20160925_215914
Volgende week belooft weer een drukte van jewelste te worden maar gelukkig wordt er vanaf volgende week ook yoga aangeboden dus dat ga ik lekker doen! Even een uurtje ondersteboven hangen helpt om alle info op de juiste plek te krijgen…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply