Algemeen Ballymaloe Cookery School

Over de helft

6 november 2016

Hallo, daar ben ik weer. Vorige keer was het eind week 5 en was ik druk met de voorbereidingen voor het tussentijds examen van week 6. Dat is alweer achter de rug, met perfect resultaat! De blik is al gericht op week 12 “start studying” was de boodschap: met een wijnexamen, 2 theorie examens en een final menu wordt week 12 een spannende. Ik ben al druk aan het brainstormen over wat mijn final menu zal zijn, wordt vervolgd…

Maar voor het zover is eerst nog dik 4 weken koken, nu de basis is gelegd gaan we ons bezig houden met de meer uitdagende zaken. Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik zelf bladerdeeg en croissants mag gaan maken. Deze week duiken we in de wereld van pasta en ijs dus dat wordt smullen!

Na het examen vorige week ben ik lekker een weekendje naar huis gevlogen, wat was dat fijn. 31 oktober is een nationale feestdag hier dus we hadden heerlijk een extra dag vrij. Zaterdagochtend wel belachelijk vroeg mijn bed uit, maar het voordeel was dat ik een heerlijke dag back home heb gehad en mijn vader, zusje, broertje en opa en oma heb kunnen zien. Daarna naar mijn eigen huisje recht in de armen van mijn lief. Dat had ik echt even nodig, 12 weken was anders veel te lang geweest! Verfrist en opgeladen op maandagavond weer teruggevlogen en week 7 is alweer voorbij! Het is bijna niet te geloven dat ik nu alweer ruim over de helft ben, de tijd gaat zo ontzettend snel. Het weekend is alweer bijna om. Gister lekker naar de farmersmarket geweest, gewandeld in de tuinen. Handenvol bloemen geplukt om te kristalliseren, monnikenwerk maar een heerlijk rustgevend karweitje. Daarna naar de pub geweest en getuige geweest van en historische gebeurtenis: Ierland heeft de all blacks verslagen met rugby! Vandaag heerlijk verder gerommeld in de keuken en aan mijn aantekeningen gewerkt.

Deze week volgt nog een blog over het maken van je eigen zuurdesem brood en het recept van de fruitcrumble die ik weken geleden al belooft had!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply