Ballymaloe Cookery School Blog

Back in bussiness

18 januari 2017

Zo, daar ben ik weer. Op 10 december weer in Nederland aangekomen en ik heb even wat tijd nodig gehad om weer met beide benen in de gewone wereld terecht te komen. 3 maanden van mijn leven zijn in een met bloem bestoven waas voorbij gevlogen.

Ik heb uiteindelijk veel te weinig van mijn belevenissen gedeeld, ik zat er teveel middenin om er tijd voor te maken. De laatste keer dat ik wat van me had laten horen was week 7 net voorbij. De resterende 5 weken zijn net zo snel voorbij gegaan als de eerste 7, voor ik het wist was het al week 12 en tijd voor mijn examen menu, 4 schriftelijke tentamens, een overheerlijk en emotioneel afscheid diner gevolgd door een laatste keer naar de pub en toen weer naar huis!

Ik heb zo ontzettend veel geleerd daar, het was nog zoveel intensiever en zwaarder dan ik me had kunnen bedenken. Volledig ondergedompeld en overladen met kennis, feiten en technieken was het zo ongeveer 24/7 koken, koken, koken en eten wat de klok sloeg. Ballymaloe is echt een eigen wereldje op zich en terug komen in de echte wereld was een beetje een shock. De monsterverkoudheid die ik in de laatste paar dagen had opgelopen hielp ook niet echt mee.

Ik was mijn mojo ook een beetje kwijtgeraakt, alles wat ik aanraakte mislukte of ik liet het vallen of verbranden… het leek wel alsof ik alles wat ik ooit kon in Ierland had achtergelaten maar gelukkig heb ik dat allemaal weer teruggevonden en nu is het tijd voor actie! De ideeën beginnen weer te borrelen en ik ben natuurlijk weer volop beschikbaar voor het maken van de allerlekkerste taarten! Laat een reactie achter of kijk op mijn facebookpagina: facebook.com/lekkersenliefde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply