Over

Welkom op Lekkers&Liefde. De plek voor de lekkerste taarten, cupcakes en catering in Houten en omstreken. Hier is alles met liefde huisgemaakt en vers, van eigen recept. Bij mij kan je geen uitgebreid versierde fondant taarten vinden, geen Frozen, Thomas de trein of Minions. Wel vind je hier bijzondere, huisgemaakte taarten, niet alleen maar botercreme of slagroomtaarten maar ook prachtige Franse entremet en luxe open fruit taarten.

Wie ben ik? Ik heb in 2016 de 12 week certificate course gevolgd aan Ballymaloe Cookery School in Cork, Ierland. Een gerenomeerde en zeer goed aangeschreven kookschool in Ierland. Ik ben kok, bakker en blogger (soms).

Ik ben ook iemand die al sinds ik 5 jaar oud was riep dat ik later dierenarts wilde worden. Alles wat ik deed stond in dienst van die droom. Koken is altijd een hobby geweest, vooral het bakken van taarten. Mijn moeder vond dat ook heel erg leuk en ik ben opgegroeid met zelfgebakken taarten voor verjaardagen (met kaarsjes om uit te blazen), trouwdagen en wat voor goede reden dan ook. Ook mijn oma van mijn moeders kant stond graag in de keuken en trakteerde ons regelmatig op heerlijke taarten en feestmaaltijden.

Tijdens mijn studie ben ik steeds meer gaan koken en bakken en langzaam werd de twijfel ook steeds groter: ik vond het wel héél erg leuk. Regelmatig werd me ook gevraagd, moet je daar niet wat mee, waarom ga je geen koksopleiding doen? Mijn antwoord was altijd nee joh, een mens moet ook een hobby hebben.

Ik heb mijn studie afgemaakt en ben na een paar maanden solliciteren aan de slag gegaan als pluimveedierenarts. Dit hield in dat ik onder andere de begeleiding deed van biologische vleeskuiken bedrijven, maar ook gangbare bedrijven (de veelbesproken “plofkip”) en legbedrijven van scharrel tot biologisch. Dit heb ik ruim 3 jaar gedaan. Tijdens deze jaren heb ik heel veel geleerd, ook over mezelf. En het werd meer en meer duidelijk dat dit niet de toekomst was die ik voor mezelf wilde. Het kostte veel slapeloze nachten en veel goede gesprekken met mijn vriend voor ik de knoop door durfde te hakken en mijn baan op te zeggen.

Dat ik iets met eten en koken wilde was al snel duidelijk maar wat ik daar dan precies mee zou willen doen had nog wat langer nodig. Ik heb eens goed nagedacht over wat ik nu écht leuk vind. En dat is taarten bakken en mensen blij maken. Dus wat is er nou beter dan mensen blij maken met taart.

En zo is Lekkers&Liefde geboren. Op dit moment bak ik vanuit mijn eigen keuken de lekkerste taarten op bestelling. Huisgemaakte traktaties gemaakt van de beste en dagverse ingrediënten. Met liefde gemaakt. Om met liefde uit te delen of cadeau te geven. Want de wereld kan soms best wat lekkers (&liefde) gebruiken.